Flickr
Blogger

Rólunk írták

szlogo

Az „örök” smink

Az emberi arc és test festékekkel történő dekorálása talán egyidős az emberiséggel. Elsősorban kultikus, vallási jelentősége volt, és feltétlenül jelezte a népcsoporthoz való tartozást. Mást viseltek az ünnepeken, a vadászatokon, a háborúkban és akkor, ha a szépség kiemelése volt a cél.

A tetoválás története

fokep

A mai kozmetika is alkalmazza a test- és arcfestések tartós változatát, a tetoválást, vagy más néven a tatuálást. Az elkészítéshez használt eszközök sokat változtak, ma már a speciális tetováló gépekkel állnak rendelkezésre. A festékek is egyre tökéletesebbek, finomabbak lettek, természetesen egészségünk védelmének érdekében. De vajon mi a különbség az egyszerű primitív tetoválás és a mai kozmetika egyik csúcsát jelentő tartós smink között? A választ némi anatómiai ismeret tekintetében megadhatjuk. Az egyszerű, egy „életre szóló” testfestés esetében a festéket mélyen a hámszövet alá juttatjuk a tűszúrások segítségével, a festék tehát a bőr alatti kötőszövetben raktározódik. A vonalak azonban nem lehetnek teljesen élesek, mivel a festék mélyen helyezkedik el, vastag kötőszövet és hámréteg alól tűnik át. Ez a tetoválás egy életre szól és kevesen gondolják végig, hogy nyomtalanul nagyon nehezen – és a készítéshez képest – sokkal drágábban távolítható el.

A kozmetikai tartós makeup

A kozmetika természetesen akkor az igazi, ha nem hoz létre örök érvényű jelet az emberen, emiatt törekedtek a nem az egész életre szóló tetoválási eljárások kifejlesztésére. A permanent makeup diadalútjára itt léphetünk rá. Az eljárás során nagyon finom, rezgő, dörzsölő mozgást végző tűcsoport segítségével jut a festékanyag a bőr felsőbb rétegeibe, az emberi kéz vezérlése mellett. Ha ragaszkodunk a permanent makeup-unkhoz, akkor mehetünk korrigáltatni a száj- vagy a szemöldökvonalunkat, hogy ismét teljes szépségében ragyoghasson.

zoldA teljes eltávolítás módszere

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk teljesen eltávolítani a tetoválást, akkor költséges fény- illetve lézerkezelésre kell bejelentkeznünk a megfelelő klinikára. Természetesen ott csak akkor tudnak rajtunk segíteni, ha a pigment nagy energiájú villanófény- vagy lézerkezeléssel a bőrből kiégethető. Ez pedig a felhasznált festék függvénye, vagyis vas-pigmentet tartalmazó festék sajnos nem kezelhető. Tehát mindenkinek a figyelmébe ajánljuk, hogy tájékozódjon a kezeléshez használt anyagot illetően.

Tartós smink a praktikum jegyében

A tartós smink egyik csúcspontját a „felületesen” dolgozó SofTap® módszer jelenti. Itt a festékszemcsék csak a hámba kerülnek be. Az elért színintenzitás 4-5 év alatt halványodik ki, folyamatosan vesztve erősségéből, de az árnyalat az eredeti marad. Az eljárás kíméletes, a korábban készült tetoválások felültetoválhatóak, azaz korrigálhatóak általa, akár a bőr természetes színére. Így ez a módszer a rehabilitáció tökéletes eszköze. A tartós smink megkönnyíti életünket: nincs rúzskicsurgás, egy szájfény elegendő az estélyi sminkhez is. A szemkontúr is tökéletessé válik, szemüveges hölgyek sem fogják félrerajzolni a pillatövet. Eső-, uszoda- és napálló, melegben sem olvad le. Természetesen a jó munkához idő kell, ezért a tökéletes tartós smink elkészítése több ülésben jó néhány órát vesz igénybe. A természetes összkép a kezelés után három héttel alakul ki, és ez az állapot kb. öt évig élvezhető. A sminkalap persze csak egy váz, amit az éppen aktuális divatszínekkel aktualizálunk.

Hölgyeim, próbára fel! Jöhet az uszoda, a fitneszterem, megjelenésük mégis tökéletes lesz!

dr. Balogh György

Bőrgyógyász-kozmetológus

Share Button

Facebook

Google Plus

YouTube